Jälleen aikaa vierähtänyt... Harmittaa oikeen kun ei mitään ehdi tekemään :(

Bella on kasvanut kauheesti! Tai ainakin tosi moni on sitä mieltä. Ikää on kohta 4 kuukautta. Eläinlääkärikin luuli Bellaa "yli-ikäiseksi" (eli yli 16 vkoa) toista rokotusta annettaessa, vaikka itseasiassa koiralla ei ollut vasta kuin 15 vkoa täynnä. Hampaat jo vaihtuu ja selässäkin on vähän uutta karvaa. Tässä pari tuoretta kuvaa Bellasta tältä aamulta.

1992338.jpg

1992341.jpg

Tänään Bella koki monta uutta juttua. Ensinnäkin ensimmäistä kertaa Bella kävi metsälenkillä. Joku ehkä ihmettelee miten vasta nyt, mutta meillä on itsellä sen verran iso piha, etten ole kokenut tarpeelliseksi käyttää metsässä. Eiköhän kaikki koirat osaa olla metsässä ilman kummempaa totuttelua. Ja sitten oltiin ensimmäistä kertaa "isossa kaupungissa"! Siellähän sitä porukkaa tuli yhtenään vastaan, ihan eritavalla kuin tuolla meidän taajamassa. Bella arkaili omaan tyypilliseen tapaansa. Päätin sitten kävellä yhden puiston läpi, jossa on koirapuisto. Yritin oikeen metsästää kohdattavia ja ohitettavia koiria. Näin jo kaukaa, että puistossa oli suunnilleen Bellan ikäinen kultaisen noutajan pentu! Siinä sitten tehtiin aidanraossa tuttavuutta. Kultsi oli PALJON rohkeampi ja innokkaampi kuin Bella. Päätin kuitenkin mennä Bellan kanssa puiston puolelle. Bella ei paljo mun jaloista lähtenyt, yritti syliinkin tulla. Jotenkin niiin tyypillinen valkkari (mitä nyt rotua tunnen). Kohta puistoon tuli kaksi muuta koiraa, pomerian ja borderterrieri (eli pieniä koiria). Bella se vaan ei osallistunut leikkeihin. Hiukkasen innostui kun muut juoksi, mutta ei "osallistunut". Tosi opettavaista nähdä Bellaa tuollaisessa ympäristössä. Siinä oppii koiran luonteesta tosi paljon. Ja hyvä Bellalle, että se näki ettei mitään syytä ole pelätä, eikä toiset koirat syö sitä ;)

Tässä Bella on vielä kotona aamulla (ja syö omenaa... niin kuin aina...)

1992468.jpg

Eilen Bella oli mukana Terin ja mun kanssa rakennusharjoituksissa. Bellallekin otettin makkararinki rakennuksessa. Se meni aika kivasti. Ei vierastanut ihmisiä, eikä paikkaa. Katellaan jatketaanko, vai ehkä Bellan kanssa harrastais jotain muuta. ESINERUUTUA haluaisin ottaa. Onko kellään hyviä ohjeita miten aloittaa? Tai mitään opusta josta vois lukea vinkkejä? Kertokaa kiitos :)¨

Terin kanssa ollaan oltu aika hissukseen kun en töiden takia ole harkkoihin päässyt :( Niin ja koska Terillä on juoksut! Mutta nyt olen päättänyt näiden olevan viimoset juoksut. Tammi-helmikuussa olisi tarkoitus leikkauttaa koira. Ja olenpa ajatellut myös lonkkakuvauttaa koiran. Siinä kun on kuitenkin paljolti sakua ja saku-emän lonkista en tiedä mitään... Tietää sitten voiko sitä kuinka aktiivisesti mitäkin harrastaa.. Agilityssä tulee kuitenkin rasitusta hyppyineen yms.

Terin kanssa oltiin silloin pari viikkoa sitten SPEED RACE -tapahtumassa. Olen TOSI ylpeä Terin suorituksesta :) Meidän aika oli 7.77 ja sijoitus 45, osallistujiahan maxien sarjassa oli 124 (tai joilta saatiin aika). Kaverini kuvasi videon pätkän Terin juoksusta. Siitä näkee, että Teri juoksi tosissaan eikä jäännyt ihmettelemään :) Ja sehän kisassa oli tärkeintä! Yritin sitä videota saada tännekin, mutta taitaa olla ylitsepääsemättömän vaikeeta... Tässä linkki tuloksiin. Hiukkasen mua harmittaa pari koiraa, jotka olivat Teriä nopeampia. Eli kyseisten irlannin setterin, hovawartin, labradorin- ja novascotiannoutajan omistajat saavat olla ylpeitä koiristaan! Näin jälkikäteen ajatellen Teri olisi voinnut "rotu"ominaisuuksien puolesta olla kyseisiä koiria nopeampi :)

Löysinkin just äsken pari Speed Race kuvaa KKS:n sivuilta, joissa näkyy Teri. Kuvat copyright Jari Pitkäkangas.

Tässä siskoni lähettää Terin mun ja vieheen perään, Jihaa!

1992582.jpg

Ja seuraavassa hengaillaan kisapaikalla. Kuvassa myös valkkari Jade!

1992585.jpg

Pistän tähän loppuun vielä kuvasarjan meidän neitokaisten JUGURTIN syönnistä. Tai oikeestaan jugurttipurkin nuolemisesta :)

1992445.jpg

1992448.jpg

1992450.jpg

1992451.jpg

1992458.jpg

1992460.jpg