Kattelin äsken kaikessa rauhassa sohvalla "Frendejä" nauhalta. Kesken kaiken Ukko huutaa makkarista, että "Tuu haistamaan tänne, haiseeko täällä kuollut raato?" No minähän siitä sitten lähdin. Vähän jo epäilin haistanko flunssasena mitään.... No haistoinhan minäkin ihan selvästi sen kumman hajun! Sanoin sitten Terille että haistelee kanssa. Hetken aikaa se nuuskutti pönttöuunin taakse. Sitten se nosti nokkansa kohti kattoa ja kattolistaa. Päätettiin sitten viedä koira vintille haistelemaan. Ekaksi piti vaan käydä poistamassa hiirenloukut, ettei koiran nokka siihen napsahda. Ja homma sujui NIIIIN mallikkaasti.

Heti vintillä Teri haisteli hormin vieressä. Sitten sanoin sille "MISSÄ?" Vähän se siinä pyöri ja taas nuuskutti hormin vieressä. Sanoin Ukolle, että "tuossa varmaan on jotain". Nostin sitten vähän mattoa ja villaa ja eikös heti pelmahtanut nokkaan paha haju! Siinä kohtiin oli pari irtonaista lautaa ja Ukko irroitti niistä yhden. Arvatkaa vaan mikä sieltä löytyi? No kuollut hiiri tietenkin!

Kyllä vaan se koira on huippukaveri!!! Ajatelkaa mikä urakka meillä olis ollut hajua paikantaa. Nyt oli niin helppoa kun tiesin että koiran kuonoon voi aina luottaa! Ja kyllä vaan kehuttiin Teriä! Ihana koira :)

No sitten piti lähteä vintiltä alas..... Joku ehkä muistaa vanhoista jutuista että alastulo ei aina ole oikein sujunut. Eipä sujunut tällä kertaakaan. Vähän aikaa yritettiin ja Ukko sitten kantoi Terin alas. Se oli sitten Terin palkka, ei meistä kumpikaan raaskinut koiraa kiusata enempää kun oli NIIIN hienosti meitä auttanut :) (puolustukseksi täytyy sanoa, että ne rappuset on oikeesti TODELLA jyrkät)

Onkos teillä muilla ollut yhtä hyödyllisiä hetkiä koiran kanssa ihan tavallisessa arjessa? Kertokaa ihmeessä! Nyt saa kehua omaa koiraa, oikeestaan on pakko :)