Mä en jaksa oikein tätä blogia tällä hetkellä päivitellä....

Ei sillä etteikö meille ikinä mitään tapahtuisi, mutta kun tällä hetkellä on niin monta rautaa tulessa, ettei juurikaan "ylimääräistä" aikaa jää.

Bella starttasi tänään elämänsa ensimmäiselle AGILITYradalle! Sitä ennen piti juosta yksi hyppärirata. Se nyt oli ihan KATASTROFI. Koira ei  ollut yhtään mukana.

Nämä oli Bellan ensimmäiset kisat ja ylipäätänsä agilityn harrastamista muualla kuin omalla hallilla. Se varmasti vaikutti. Alustamateriaali on aivan uutta, vaikkakin muistaakseni Lprannan tokokisoissa viime vappuna oli keinonurmi alusta....  mutta se nyt oli tokokoe ja se oli lähes vuosi sitten. Esteet myös oli Bellalle "uusia", joka näkyi etenkin agilityradalla. Ja oli kai munkin ohjauksessa vikaa.... Kai se Bella vielä vaatii SELVÄT ohjaukset esteille, myös suullisena, eikä siis mikään äänetön eteneminen riitä, olettaen että koira hyppää edessä olevan esteen (niin järkevältä ja itsestään selvältä kuin se itsestä tuntuisikin). Ihme haahuilua ja kieltoja/ohijuoksuja hypyillä. Tuloksena siis HYLky, lukuisien kieltojen johdosta.

Hyppärin jälkeen ei myöskään lelu kelvannut palkaksi, vaan odotti namia. Kai se ruokailukin on Bellan tapa "purkautua", ehkä se leikkiminen tuntui siinä kohtaa painostavalta.

Tässä tämä hyppärirata

Onneksi meillä oli tuo hyppärirata ensimmäisenä!! Siitä kun meillä on jo se LUVa, eikä näin ollen hyppärin tuloksella ole niin suurta väliä (vaikka eihän sitä koskaan halua paskaa rataa mennä tekemään...) Bella "sai" sitten käyttää tuon hyppärin totutteluun ja "rentoutumiseen".

Agilityradalle mentäessä olin yrittänyt oppia edellisestä ja tehdä asiat huolellisemmin. Ja itselle totesin ettei me ainakaan huonommin voida vetää kuin ekalla radalla!

Bella oli hidas, mutta kulki sentään mukana. A-estettä koira ei meinanut päästä edes ylös! Oliko sitten hieman jyrkempi kuin meillä, pinta liukkaampi vai vierastiko kenties sitä kumiosaa huipulla. Mene ja tiedä. Hetken jo luulin että Bella kääntyy alas. Onneksi tuli kuitenkin koko esteen. Puomilla ei taaskaan tiennyt mikä este kyseessä, luuli kai keinuksi. Himmaili ylösnousussa kuin keinulla. Tämä on nyt ihan uusi juttu. Pitää vaan enempi treenata molempia, keinulle selvä "keinuu"-käsky ja puomille "kiip". Ehkä se joskus ne erottaa. Kai oon liikaa antanut koiran paiskoa keinulla.... herkkä kun on. Ehti se Bella siellä useampaan otteeseen ravatakin... pöh.

No mutta, kaiken kaikkiaan kiva rata, kun kerta olimme ykkösiä tuloksella -1,96 sekuntia ja ainoat jotka saivat LUVAn radalta!!

Tässä Bellan ensimmäinen virallinen agilityrata.

Voi voi, nyt pitäisi meidän saada se INTO takaisin lajiin! Vauhti on kuollut, erinäisistä syistä johtuen. Kuuliaisesti Bella kuitenkin suorittaa. Takana meillä on kuitenkin vasta 4 starttia ja kirjassa 2 LUVAa. Ehkäpä tämä ohjaajakin on oppinut jotain ohjaamisesta, sitten Terin ensimmäisen kisaradan jälkeen kevään 2011. On muuten lähes tasan 2 vuotta aikaa MUN ensimmäisestä startista! Se nimittäin oli kanssa Kouvolassa, näissä kevään kisoissa, ja tuomarina oli myös silloin Allan Mattsson!! heh heh.

IMG_0380-normal.jpg