Mitä saadaan kun yhdistetään:

SUOMENAJOKOIRA +

1237659.jpg

(lähde:http://www.ajokoirajarjesto.fi/fin/index.htm)

SAKSANPAIMENKOIRA +

1237669.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

(lähde:http://personal.fimnet.fi/koti/vikkervaaran/voltti.htm)

JA X-TEKIJÄ?

Voi olla esim. belgianpaimenkoira

---------------------------------------------------------------------------------

VASTAUS: Teri eli koira, joka ulkomuodoltaan muistuttaa erehdyttävästi sakemannia, mutta jonka sisällä asuu uupumaton ajokoira!!

1237639.jpg

Enpä ole aiemmin tavannut yhtä riistaviettistä saksanpaimenkoiraa. Siitäpä syystä on selvää, että Terpun isässä on ajokoiraa.

 Etenkin juuri pienriistan jäljestäminen ja ajaminen on Terpun mieleen. Tänä syksynä koira on jo monen monta kertaa päässyt jänisjahtiin, kylläkin aivan omin lupineen ;) Ajoon lähtiessä Teri "ulvoo" kuin oikea ajokoira: au-au-auuuu! Siinä vaiheessa on aivan turha mitään huudella, korvia kun ei koiralla ole ja se on menoa! Kestävyyttä ei Teriltä aivan ajokoiran verran löydy (onneksi). Taitaa olla varttitunti pisimpiä aikoja, mitä koira on ollut jahdissa. Kettujakin ollaan jäljestetty, kerran päästiin jopa näköetäisyydelle...

Hieman harmittaa tuo Terin ajo-/metsä-/riistavietti... Tiedä miten sitä tulevaisuudessa uskaltaa vapaana pitää. Vainuja ottaa helposti niin maasta kuin ilmastakin. Ei todellakaan tarvita näköhavaintoa, jäljestämään ja ajoon lähdetään jo tuoreelta jäljeltä.... Ja meikä kun aina sanoi, etten mitään metsästyskoiraa koskaan ota niiden viettisyyden takia! Tälläinen sieltä sitten kuitenkin tuli... Jos tätä lukemaan eksyy joku ajokoiraharrastaja, niin olisi kiva kuulla miten siellä viettien kanssa elellään.

Jatketaan harjoituksia!