Eli Terin kanssa piti suunnata eläinlääkäriin tänään Otsan rypistys.

Noin kuukausi sitten huomasin että Teriltä lähtee karvaa toisen silmän ympäriltä. En nyt heti huolestunut asiasta, sattuuhan noita. Vaiva vaan on sitten jatkunut ja karvaa on lähtenyt yhä laajemmalta alueelta. jonkin verran silmä myös rähmii, mutta aika peruskamaa (ei mitään vihreetä yms.) eikä silmä tunnut koiraa vaivaavan. Päätin sitten kuitenkin alkuviikosta viedä Terpun lääkäriin, koska vaiva ei missään nimessä ollut normaalia. Ja etenkin kun yksi kaveri heitti ilmaan mahdolllisuuden sikaripunkista (josta en tuolloin tiennyt mitään, mutta kuulosti pahalta), jolloin yleensä ekaksi lähtee karva.

Tänään sitten ennen eläinlääkäriin menoa otin rähmät pois. Tuntui vähän kuin kovettuneelta ruvelta ja oli aika tiukassa. Eläinlääkärin pihassa sitten huomasin että silmän reunasta tulee jo verta Itku Tätä en ollut aikaisemmin huomannut.

Lekurin lopputulos oli erittäin ärhäkkä silmätulehdus tai sitten mahdollisesti DEMODIKOOSI eli sikaripunkin aiheuttama sairaus.

Mä TOIVON sydämeni pohjasta ettei kyseessä ole sikaripunkin aiheuttama demodikoosi!! Nimittäin luin netistä asiasta ja aikamoinen vaiva onkin! Valitettavasti mitä enemmän luin asiasta, sitä enemmän aloin epäilemään juuri demodikoosia Otsan rypistysItku

LUE esimerkiksi täältä lisää sikaripunkeista ja DEMODIKOOSIsta:

http://www.koirakissaklinikka.fi/content/fi/11501/100/Sikaripunkki.html

Tässä pari kuvaa aiheesta, mutta onneksi Terillä ei vielä noin pahana (jos siis on sikaripunkin aiheuttama)

http://www.digipaper.fi/reseptori/26499/index.php?pgnumb=25

Tässä Terin kuva. Vasemmalla terve silmä ja oikella tulehtunut.

1288385286_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näin ensi alkuun hoidetaan silmää normi tulehduksena. Aika rajun kuurin kuulemma lekurin mukaan Teri sai. Vaivan pitäisi helpottaa parissa viikossa. Jos ei kuitenkaan toivottuja tuloksia saada, niin kyseessä on tod.näk DEMODIKOOSI. Sen toteamiseksi on otettava raapenäyte tulehtuneesta kohdasta ja hoito todellakin on vaikeeta ja HYVIN koirakohtaista.

Terin kohdalla onneksi ikä vähentää demodikoosin todennäköisyyttä. Yleensä sairaus puhkeaa nuorilla, alta kahden vuoden vanhoilla koirilla. Teri on kuitenkin jo pian neljä vuotta. Vanhemmilla koirilla taudin puhkeamiseen vaikuttaa koiran heikentynyt yleistila ja stressi, esim juoksuista. Teri on kuitenkin suunnilleen syönnyt samaa ruokaa ja saannut samaa liikuntaa viimeiset pari vuotta. Samoin juoksut jäi steriloinnin jälkeen historiaan pari vuotta sitten.

Valitettavasti saksanpaimenkoirilla ilmenee demodikoosia keskimääräistä enemmän Otsan rypistys

Mutta kyllä mä oon positiivisin mielin!!!

Nyt hoidetaan tulehdusta ahkerasti ja vasta sitten myöhemmin murehditaan mitä tuo tullessaan! Taidan kuiteskin antaa jonkin vitamiinikuurin Terpulle ihan vaan varoiksi.

Tässä kuvassa vielä komea Teri Hymy

1288386519_img-d41d8cd98f00b204e9800998e