Ollaan Terin kanssa varmoja, että vasta alkaneesta vuodesta tulee huippu!

Varsinaisia suunnitelmia tälle vuodelle ei ole kovinkaan runsaasti. Tässä kuitenkin niistä muutama:

1. AGILITY

Kevät-kesällä lähdetään Terin kanssa harrastamaan AGILITYÄ. Ollaan jo ilmoittauduttu Kotkan Koiraystäväin seuran agility-alkeiskurssille. Kotonakin ollaan jo harjoiteltu. Siskoni Tanja on ostanut itselleen tarvikkeita, joilla mekin ollaan päästy treenailemaan. HYPYT, PUTKI, KEPIT ja "PUOMI" on jo tullut tutuksi.

Alunperin ajatus agilitystä ei houkutullut. Epäilin ettei Terikään siitä välitä. Mutta, mutta, yhdet kisat katsottuani päätin kokeilla. Ja mitäs kummaa, koira todella tykkäsi hommasta! On myös mukava tietää, että x-rotuisetkin saa osallistua virallisiin kisoihin. Treenaaminenkin tuntuu varmasti erilaiselta, kun voi asettaa kilpailut päämääräksi. Saksanpaimenkoiria vaan näkee aika vähän agilitykisoissa. Mukaan vaan sakuharrastajat! Nyt sit odotellaan lumien (minkä lumien?) sulamista...

2. PELASTUSKOIRATOIMINTA

Pelastuskoiratoiminta-suunnitelmat ovat vielä hyvin alkutekijöissään. Kovasti olen yrittänyt etsiä Terille ja mulle yhteistä harrastussa missä koira saisi käyttää kuonoansa. Koska virallisille PK-kentille meitä ei huolita, ajattelin yhtenä mahdollisuutena pelastuskoiratoimintaa. Just jossain lehdessä (muistaakseni Koiramme) oli juttua voittajajoukkueesta, jossa oli mukana yksi x-rotuinen. Lisäksi pelastuskoiraharrastus ei olisi vaan "Terin juttu." Ohjaajiltakin vaaditaan paljon.

"Pelastuskoiratoiminnan ei katsota olevan pelkästään koiraharrastuslaji muiden joukossa vaan se tähtää yhteiskunnan virallisten tahojen avustamiseen pelastustehtävissä."(www.pelastuskoiraliitto.fi/) Ajatus siitä, että me voitaisiin Terin kanssa joskus auttaa apua tarvitsevia, on mulle tosi tärkeä. Mä ainakin voisin tehdä enemmän auttaakseen muita, verenluovutus kerran vuodessa ei taida riittää...

Elikkäs siis lauantaisin Kotkan Pelastuskoirayhdistyksellä on vapaaharjoitusvuoro pelastuskoiratoiminnasta kiinnostuneille koirakoille. Heti ensi viikolla lähdetään Terin kanssa tutustumaan!

3. UUSI KOIRUUS

Tästä tulee varmasti vuoden "The" juttu!

Ei vaan tuo Teriläinen oo sammuttanut koirapaloa sisälläni. En niinkään koiralle etsi kaveria, vaan itselle harrastuskaveria. Saksanpaimenkoirasta haaveilen koko ajan... Avoimin mielin olen muitakin vaihtoehtoja tutkinut. Pari varmaa ehtoa tulevalle koiruudelle on:

- koiran pitää pärjätän Suomen talvioloissa! Eli pohjavillaa ja kunnon karva tulee olla. Mähän en nimittäin koiralleni vaatteita päälle pue! (lasketaanko heijastinliivi?)

1225045.jpg

- PK-oikeudet eli tulevan koiruuden tulee edustaa rotua, jolla on kilpailuoikeus palveluskoirakokeissa.

Tietysti koiran tulee olla terveestä ja hyväpäisestä yhdistelmästä ja asiantuntevasta kennelistä. Tällaisen koiranhan me kaikki haluamme!

Saksanpaimenkoiran rinnalle (kohta jo ohikin) varteen otettavaksi vaihtoehdoksi on noussut VALKOINEN PAIMENKOIRA. Seurataan asian kehittymistä kevään kuluessa. Ainakin kesään asti Teri saa ja ansaitsee mun jakamattoman huomion!