Tänään oltiin taas rauniotreeneissä. Kyllä vaan oli mukavat harjoitukset! Tälläkin kertaa mukana oli yksi ensikertalainen; nimittäin Riikka ja Jade. Jadella meni tosi hienosti. Harvoin ensikertalaiset (puhumattakaan noin nuori koira) ovat noin rohkeita! Koira käyttäytyi juuri niin kuin olin kuvitellutkin ja mielikuvani Jadesta vahvistui vain enemmän. Siinä on Riikalla koira, joka varmasti tykkää harrastaa, mutta vaatii kunnon peruskasvatuksen, jotta yhteistyö tulevaisuudessa toimisi. Olisi mielenkiintoista nähdä minkälaisia tuloksia Jade saisi luonnetestissä... Toivottavasti Riikka käyttää Jaden luonnetestissä heti kun ikää on tarpeeksi. Se koira on nimittäin niin reipas ja rohkea!

Treeneissä mukana oli: 2x rottwailer, valkoinen paimenkoira, Teri, spanieli, saksanpaimenkoira, mäyräkoira ja kahden koiran rodusta en ole varma. Teri meni TOSI hienosti ja kerrankin olin tyytyväinen myös omaani suoritukseen! Annoin rauhallisesti "Etsi Ukko" -käskyn, muistin kehua oikeissa kohdissa, en liikaa kiirehtinyt piilolle ja hoidin homman kehujen kera vauhdilla loppuun aina autolle asti.

Omasta ehdotuksestani Terpulle otettiin kolme maalimiestä haamuna. Elikkäs sillä aikaa kun pissatin Terin, meni maalimiehet piiloihinsa. Sieltä sitten aina just sen verran kutsuivat, että saivat Terin huomion hetkeksi. Minä sitten lähetin käskyllä "Etsi Ukko" koiran etsimään. Etenkin viimosen piilon kohdalla Teri sai jo tehdä enemmänkin töitä, mutta löysi hienosti ukon. Niin ja ilmaisu-haukkukin oli tosi hienoa. Nyt jopa se turhanpäivänen louskutuskin jäi vähemmälle. Ehkäpä ne peräänajot nostaa vaan Terin liian koville kieroksille...

Ensi kerralla aattelin Terille ihan samaa juttua kuin nytkin. Ehkäpä piiloista kaksi voisi olla jonkinlaisissa putkissa ja yksi "avonainen umpipiilo". Ensi kerta onkin vasta kahden viikon päästä, kun taasen pitää viettää yksi lauantai töissä. Plääh, juuri kun olisi intoa! No ehkä ihan hyvä, etten pääse... Yleensä se kun tuppaa menemään niin, että mitä suuremmat odotukset, sitä paskemmin menee (ja toisin päin)!