Me Terpun kanssa odotetaan uutta koiruutta kovasti. Jos kaikki menee odotetusti, kasvaa tämä meidän pikkuperhe nelihenkiseksi juhannusviikolla! Kesäloma meikällä alkaa heinäkuussa, joka sopiikin mahtavasti. On sitten kunnolla aikaa uudelle pennulle ja Terille. Se ensimmäinen kuukausi on kuitenkin tosi merkityksellinen vaihe pennun elämässä. Vietetään siis juhannus 2008 täällä kotosalla (niin oltais varmaan tehty muutoinkin). Vielä en kovinkaan paljoa ole valmistautunut pennun tuloon (odotellaan nyt että pennut edes syntyvät!) Paljonhan on jo tavallaan hankittu, kun meillä on jo tuo Terpu. Mutta paljon on hankittavaakin.

 

Laitetaan sekaan pari Terin pentukuvaa, niin päästään ainakin jonkinlaisiin fiiliksiin ;)

(kuvat on ottanut Tanjan avokki ja siitä syystä niiden kopiointi ehdottomasti kielletty)

1383935.jpg

 

Tässä muutamia asioita, joita on tullut mieleen (huom. ei todellakaan missään tärkeysjärjestyksessä) Ensinnäkin pennulle on hankittava oma ruokakuppi. Olen asiasta tarkka ja tahdon vain tietynlaisen. Pihalla syödessä koirat saa sitten mutustaa mistä kiposta tahansa.

 

Toiseksi vakuutus. Terillähän ei  (vielä) ole vakuutusta ollenkaan. Ukko pyysi omasta vakuutusyhtiöstä Terpulle vakuutusta; hintaa vuodessa kertyy oli 200 euroa. Pennun vakuutus ei nyt ainakaan vähempää maksa! Pitääpä jatkossa ottaa vakuutukset huomioon budjetissa, kun kyse ei kuitenkaan ole mistään pikkusummista. Ois muuten kiva tietää onko meikä ainoa "hulivili" koiranomistaja, joka ei ole koiraansa vakuuttanut vai onko meitä sankoin joukoin? Toistaiseksi meillä ei ole ollut mitään kuluja, jotka olisivat menneet vakuutuksen piikkiin. Terpun kohdalla olisi hyvä olla ainakin koiran vastuuvakuutus. Sen verta levottomat jalat koiralla on ja kalliiksi tulee koiraa ojaan väistävän auton remontit (toivottavasti näin ei koskaan tapahdu).

 

Kolmanneksi ruoka. Meikä vasta äsken tajusi, että eihän pennulle syötetä samaa ruokaa kuin Terpulle! Niin tai, kyllä tarkoitus olisi ihan samoja pöperöitä koirille syöttää, mutta pentuaika on tietenkin eri juttu. Voipi tietysti olla, että Minnalla (kasvattajalla) on joitain toiveita koiruuden ruokavalion suhteen, kun pentuhan tulee meille sijoitukseen.

 

Neljänneksi oma paikka. Eipä siitäkään oo pitkä aika, kun sain Terpulle kehiteltyä "oman paikan". Nyt pitää sitten taas keksiä talosta uudelle koiruudelle "oma paikka" ja kenties hankkia paremmin sisutukseen sopivat makuualustat…

 

Nukkumisesta puheenollen...

1383952.jpg

 

Viidenneksi on näyttelyt. Meikä ei ole kuin vasta kerran käynyt virallisessa näyttelyssä (saksanpaimenkoirien pentunäyttely). Siellä meno oli Minnan mukaan melko erilaista kuin valkkarikehissä. Tarkoitus olisi tässä kevään edetessä saada kokemuksia näyttelyistä. Nyt ollaankin lähdössä Lappeenrantaan kansainväliseen kaikkien rotujen koiranäyttelyyn, ihan siis turistina katselemaan. Sitten ainakin toukokuussa ja kesäkuussa täälläpäin on isot koiranäyttelyt. Voipi olla ettei meikä edes ole se joka koiruutta käyttää näyttelyissä, mutta kiva kuitenkin olla jotenkin asioista perillä!

 

Sittenhän on tietysti kaikki nämä "koulutukseen" liittyvät jutut. Ainakin muutamaa Terpun kohdalla tehtyä "virhettä" osaan välttää. Eräs kokeneempi koiraihminen kehoitti käyttämään molemmilla koirilla omia käskyjä. Nyt sitten kovasti mietin käskysanoja ja tapoja, joilla meikä "the Lahopää" muistaisi ne! Aattelin jos vaikka vaan vaihtaisi uuden koiruuden kohdalla kieltä, esim. englanti tai ruotsi?!? Että tälläistä pohdintaa tällä kertaa…<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />