käväistiin tänään Bellan kanssa KVnäyttelyssä Tampereella. Bellan lempipaikka ei ehkä oo auto, mutta hyvin jaksoi haukku matkustaa Hymy yli kolme tuntia suuntaansa! Valkkareita oli ilmoittautunut 37, joista narttuja 23. Nuorten luokassa (Bellan ensimmäinen kerta nuorten luokassa) narttuja oli jopa 11!!

Seurattuani uroksia olin jo aika varma että Bella saa tuomarilta (Leila Kärkäs) EHn, mutta suureksi ilokseni saatiinkin ERI ja vaaleanpunainen nauha!! Yllättynyt Tuomari kun tuntui tykkäävän enempi lyhyempi karvaisista koirista ja kaikille niille koirille, jotka MUN mielestä näytti Bellalta, annettiin EH. Mitään hyviä kuvia ei saatu, mutta pistetään tähän mukaan joitakin!

1269121609_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Bella the UFO!!!

1269121689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kilpailuluokassa jouduttiin sitten heti pihalle! Nauru Eli oltiin sitten periaatteessa NUK V kun viisi koiraa sai erin Hymy. Tarkempi Bellan arvostelu löytyy BELLA NÄYTTELY -sivulta.

Bella sai taas kerran kehuja hyvästä luonteesta Hymy. Yleisössäkin se huomattiin! Nimittäin kun oltiin lähdössä pois kehästä niiin yksi rouva kysyi multa "minkälainen rotu tämä on?" No mä olin rehellinen kun en oikein muutakaan osaa olla ja sanoin että riippuu ihan yksilöstä. Parhaimmassa tapauksessa valkkarista saa hienon harrastuskaverin ja mukavan perheenjäsenen, mutta kolikolla on myös kääntöpuolensa. Painotin rouvalle että koiran/kasvattajan valintaan kannattaa panostaa todenteolla! Kyseessä kun on melko uusi rotu Suomessa ja siitä syystä kysyntä rodulla on kova. Ja kun on kysyntää, niin ehkä kiusaus teettää pentuja vähemmän kuin täydellisillä koirilla on kova. Rouva oli samaa mieltä ja sanoi siihen sitten että "Bella on niin herttasen näköinen" ja että "koira on kuin valkoinen saksanpaimenkoira". Kerroin sitten että juuri siitä sakemannista rotua on jalostettu, mutta jalostuksessa ollaan pyritty mm. vähentämään sakun terävyyttä ja tuomaan valkkaria lähemmäksi seurakoiraa. Tämä oli kuulemma juuri rouvan mieleen ja jälleen hän kehui BellaaHymy. kyllä mäkin yhdyin samaan ja vähän kehaisin Bellaa!Nauru Musta tuntuu että siitä rouvasta saattaa hyvinkin tulla valkkarin omistaja! Vielä kun ois tajun sanoo että Bellalla teetetään pentuja syksyllä, niin kaikki ois ollu perfect!!Nauru

 

Teri oli meidän reissun ajan hoidossa exällä ja varmaan on viihtyn hyvin!

1269122840_img-d41d8cd98f00b204e9800998e