Tehtiinkin eilen Terin kanssa jotain ihan erilaista. Oltiin pelastuskoiraporukan kanssa pienellä ryhmällä harjoittelemassa etsintää rakennuksessa! Tämä rakennus oli autio, kolmikerroksinen kerrostalo, jossa oli yhteensä ainakin se 9 huoneistoa. Kaikki ikkunat oli peitetty vanerilla, joten sisällä ei nähnyt mitään ilman taskulamppuja! Käytiin ensimmäiseksi Terin kanssa tutustumassa rakennukseen ja kierreltiin kerroksissa. Terpulla oli hirvee vauhti päällä koko ajan. Ei se ainakaan yhtään pelännyt mitään. Se tais koko ajan etsiä jotain... varmaan yhdisti meidän haalarit siihen etsimiseen?!?

Terille piti ottaa pari helppoa peräänajoa, mutta ne osoittautuivatkin liian vaikeiksi. Otettiin extrana vielä yksi, vielä helpompi ja se menikin jo paremmin. Haukkumisessa ei ainakaan ollut mitään vikaa. Olipa kyllä mielenkiintoista toimintaa! Eroaa kuin yö ja päivä raunioetsinnästä. Oli mielenkiintoista nähdä miten kokeneemmatkin koirat etsivät haasteellisissa olosuhteissa. Tuolla kun ei tuullut mistään suunnasta ja tietenkin oli pimeää. Itse olin vielä ihan pihalla tuosta touhusta! Harjoitellaan uudestaan taas ensi viikolla. Pitääpä käydä netistä tonkimassa lisätietoa tuonlaisesta etsinnästä.

Ulkona on muuten pirun kuuma! Meillä mittari näyttää 23,9 'C varjossa. Taitaa tänään jäädä koiran kanssa touhuilu vähemmälle. Harmittaa kun meidän lähirannassa asustaa kyykäärme, niin ei oikeen viitsi sinne mennä.... Viime kesänä käytiin aina kuumana päivänä siellä. Se kyy tosiaan asustaa siellä, kun olen sen jo kolme kertaa nähnyt saman laudan päällä ottamassa aurinkoa! Oliskohan se pitänyt tappaa?!? Saako niitä tappaa?!? En minä ainakaan uskalla, vaikka saiskin!