Eksyin taasen kerran tonne Apulaan. Tuun aina enemmän tai vähemmän huonolle tuulelle kun luen noita ilmoituksia. Ihan käsittämätöntä touhua välillä... Sanotaan nyt heti alkuun, että paljon on asiallisia ilmoituksia ja Apulastahan Terpukin on löydetty, mutta näiden lisäksi on palsta pullollaan epäilyttäviä, omituisia tai muuten vaan törkeitä ilmoituksia. Sekä MYYDÄÄN että OSTETAAN palstoilta löytyy näitä.

Ensinnäkin MYYDÄÄN palstalla monikaan ei kirjoita omalla nimellä! Kyllä rehellinen ihminen voi nimensä kertoa. Niin ja sitten on niitä, jotka sanovat olevansa kasvattajia, mutta joilla ei ole minkäänlaisia kotisivuja. Omasta mielestäni nykypäivän Internet-maailmassa kotisivut ovat aivan ehdottomia! Kyllä se netti on se kanava josta nykypäivänä tieto etsitään. Kotisivujen kautta on helppo tutustua kasvattajaan ja koiriin. Niin ja miten vaikeaa on mainita ilmoituksessa vähintään ne perusasiat eli: koiran rotu (rodut), ikä, sukupuoli, myynnin syy, hinta ja paikkakunta! Ja se hinta... Ihan pöyristyttävää mitä hintoja koirista pyydetään, ja etenkin rekistömättömistä (sekarotuisista) koirista! Itse maksoin Teristä 200 euroa, joka sekin jälkikäteen ajatellen tuntuu paljolta. Mutta niinhän se sanonta menee, että "ei hullu ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa" Eli niin kauan kuin ostajia riittää, riittää niitä myyjiä. Ensinnäkin mun mielestä ilmoitukset, joissa sanotaan että "rekisteröimätön, mutta puhdas rotuinen" ovat huvittavia. Mistäs sen tietää kuinka puhdas rotuinen koira on kun ei ole paperia joka sen kertoisi? Niin ja tällä verukkeella koirasta sitten pyydetään 2/3 rekisteröidyn koiran hinnasta (eli 500-1000€). Ja pahimmassa tapauksessa koira on kyllä puhdasrotuinen, mutta sanomatta jää että koira on monien sukusiitosten jälkeläinen!

Aarg, kun taas tuun huonolle tuulelle. Sanotaan vielä tässä yhteydessä, että musta koiran ei tarvi olla "rotukoira". Mutta sitten se koira onkin ihan rehellisesti seropi eli sekarotuinen piski! Eli mun mielestä jos haluaa koiran, joka on jonkun rotuinen koira, tulee ottaa yhteyttä rodun kasvattajiin ja olla valmis maksamaan se hinta mitä pyydetään (vaikka täytyy myöntää, että hinnat ovat nykypäivänä aika kovia ja tästä syystä houkutus ostaa "halpa", paperiton, koira voi monelle olla suuri). Kaikki muu toiminta vaan ruokkii pentutehtailijoita ja lisää pahaa oloa koiramaailmaan (niin vaikka on niitä "pentutehtailijoita" ihan virallisissa kasvattajissa, vai mitenkä on yhden ihmisen mahdollista perehtyä samaan aikaan esim. viiden eri rodun kasvattamiseen?). Harmillisen paljon palstalla on sakujen myynti-ilmoituksia... miksiköhän?

Ja sitten OSTETAAN palsta... Enpä tiedä jaksanko edes alkaa kirjoittamaan... Joka toinen siellä haluaa rotukoiran, mutta paperitonkin käy... surullista sanon minä. Yleensä syy on tähän on vain edullisempi hinta, tai sitten koira pitäisi saada ilmaiseksi. Ja sitten koiran pitää olla joko pentu, joka on sisäsiisti ja koulutettu tai sitten vanhempi koira, jolla ei ole minkäänlaisia huonoja tapoja. Kysynpähän vaan että kuinka moni edes myisi koiransa, jos se täyttäisi edellä mainitut kriteerit? Niin taikka kuinka monta sellaista koiraa on edes olemassa? Lisäksi OSTETAAN palstalla näkyy hyvin tämän hetken muoti-ilmiö; eli pienet koirat ja etenkin chihuahuat. Kun pienille roduille riittää ostajia, riittää niitä rahastajia ja tehtailijoita. Järkytyin kun luin lehdestä, että paperittomasta chihuahuasta pyydettiin 1 500 €!!

Toivottavasti meistä koiraharrastajista suurin osa kuitenkin olisi niitä rehellisiä, fiksuja ja asialleen omistautuneita koiraihmisiä. Nykypäivänä kun tuo yhteiskunta on kovasti jakautumassa koiraihmisiin ja ei-koiraihmisiin. Tulipahan vuodatettua... Enpä mä itsekään mikään mainio koirankasvattaja ole, eikä tuo Terpukaan toimi kuin unelma, mutta koko ajan yritetään. Terpua ei otettu hetken mielijohteesta eikä rahastusmielessä, eikä siitä olla luopumassa ihan helpolla! Että näin!

Kirjoittakaa omia ajatuksia jos niitä heräsi ja etenkin jos ootte aivan erimieltä ;) Tämähän oli vain mun mielipide ja tässä vuodatuksessa en maininnut laisinkaan Apulan hyviä puolia ja ilmoituksia, sillä onhan niitäkin paljon!