Hitto ku mulla on fiksu koira! Eilisen illan harjoittelun jälkeen Teri oppi haukkumaan. Alkuunhan Terillä ei ollut mitään hajua siitä mitä mä tahdon sen tekevän. Tais jopa koira pari kertaa poistua paikalta, kun ei millään keksinyt, millä keinoin sais multa lihapullan.... Sitten mä keksin uuden tavan opettaa koiraa. On muuten niiiin totta, että koira tekee mitä vain, jos sille vaan osaa opettaa!

Takaisin siihen koulutustapaan. Yritin kovasti keksiä tehokkaampaa tapaa, jolla saisin Terin tajuamaan mitä haluan. Käskysanaksi oli valinnut: SANO HAU. Nyt vaan piti koiralle selvittää mitä minä noilla sanoilla halusin sen tekevän. Sitten muistin, että Terillähän on aina tapana haukkua kun jokin sen leluista menee sängyn alle eikä koira sitä sieltä saa. On oppinut, että silloin meikä tulee apuun :) Päätinpä sitten tunkea sohvan alusen täyteen lihapullia! Siinähän koira yritti raapia, purra ja kaivaa pullia esiin. Mä kärsivällisenä odotin vieressä koska koira haukkuu. Välillä Teri jäi vaan odottamaan ja meikän piti muistuttaa, että lihapullat ovat vielä sohvan alla! Kärsivällisyys palkitaan. Heti kun Teri vähän haukahti, kehuin kovasti ja tarjosin pullaa kädestä. Sitten taas odoteltiin. Pieni haukahdus ja heti pullaa suuhun. Pari kertaa tehtiin näin ja pianhan Teri tajusi, ettei lihapulla tulekaan sohvan alta vaan mun kädestä. Tämän jälkeen aloin jo sanomaan: SANO HAU ja heti palkkasin jos koira edes lähellekään haukahti. Pianhan me jo kuorossa hoettiin: SANO HAU; hau, SANO HAU; hau, SANO HAU; hau....

Arvatkaan vaan olinko Teristä ylpeä!?! Hetken päästä kokeilin keittiössä haukuttaa, mutta koira ei vielä osannut toimia toisessa tilassa. Palattiin takaisin sohvan viereen ja niin vaan Teri käskystä haukkui! Tänä aamuna kokeilin uudestaan ja nyt koira haukkui jo keittiössä ja suoraan käskystä. Vielä on haukussa hurjasti hiottavaa, mutta eiköhän se siitä kun tähän asti ollaan jo päästy :)

Mikään ei voisi koiran omistajana ja kouluttajana palkita enempää kuin se hetki, jolloin näkee että nyt koira TAJUSI! Pistää kunnon adrenaliinit itselläänkin liikkeelle. Onneksi olkoon Teri!