Tänään käväistiin Terin kanssa oman seuran möllikisoissa. Ja kyllä vaan jäi hyvä mieli! Hymy

Ensinnäkin sijoituksena oli kolmas ja saimme Terpun kanssa Bellalle uuden lelun Nauru Osallistujia oli kuitenkin 17 koirakkoa, että oli siellä sitä kilpailuakin.

Nyt panostin alkulämmittelyyn. Paljon pitempi lenkki kuin yleensä, itsellä otti jo sydämen päälle kun yritin kävellä niin reippaasti. Ei kyllä vielä ollut ravivauhtia, mutta semmoista kepeätä "jolkottelua", Teri hienosti sovitti vauhtinsa mun vauhtiin. Vielä kyllä voisi heittää pidemmän lenkin tai ainakin ottaa hieman juoksupätkiä. Muutamia ympäripyörähduksiä kuului myös lenkkiin. Huomenna sitten paremmin kisoja varten.

Halliin menin kun oli noin 10 koirakkoa ennen meitä. Sidoin Terin kiinni ja haukutin sitä siinä. Menin kans vähän kauemmaksi ja tahallaan "härnäsin" koiraa. Sitten kuin toiseksi edellinen koira oli radalla, otin Terin ja menin kohti lähtöaluetta. Ihan eri tavalla oli energiaa! Haukkui vielä siinä kun edellinen koirakko oli radalla (siis ilman haukutusta).

Tosi kivasti lähtiin radalle. Hieman alkoi vauhti hyytyä kun rataa oli menty 2/3 ja hoputinkin koiraa putkella. Pian tulikin radan vaikein kohta (tai miten olin ajatellut rataan tutustuessa). No enhän mä sitä sitten muistanut ohjata oikein... Huuto Onneksi Teri paikkasi mun virhettä ja jopa eteni, vaikka jouduin takaa leikkaamaan. Puomin ylösnousulta en ole ollenkaan varma että osui kontaktiin.... no mutta tuomari ei antanut virhettä, niin kai se sitten osui Nauru Tosi tyytyväinen olen meidän etenemiseen ja omasta mielestäni löysin aika kivasti Terille sopivat ohjaustavat. Ainoa miinus oli just se moka mistä kerroin.

Ja miksi ohjaaminen tuntui jouhevalta? No kiitos siitä kuuluu viime viikonlopun Nina Mannerin koulutukselle! Olin siellä nimittäin Terin kanssa Hymy Kerroin Ninalle että meidän ongelmana on hitaus ja hän kyllä osasi hienosti ottaa huomioon tämän. Itse mä epäilin että kehtaako sitä edes mennä sinne, tuhlaamaan kouluttajan aikaa tämmösillä hitailla laahustajilla. Muut kolme meidän ryhmässä ovat vielä niin ketteriä koiria (bortsu, malinois ja kelpie Nauru)  Rataan tutustumisessa muut kolme teki suunnitelmiaan, mutta meille Terin kanssa, Nina hienosti osasi kertoa just meille sopivan ohjaustavan. Hän sanoikin että mun on aivan turha katsoa mitä muut tekee, kun mun koira ei kuitenkaan tee kuten muut. Ja käski välttämään kaikki turhat kaarrokset, niistä niitä sekunteja saa nipistettyä (tai ainakin jotain kymmenesosia). Kepeille ohjaustakin (90 asteen kulma) tein ekaksi vähän kaartaen, mutta Nina neuvoi sitten vaan siitä suoraan "työntämään" koiran kepeille ja niin meni nätisti Hymy Hän kehoitti myös kunnolla hetsaamaan koiraa ennen rataa. Ja treeneissä suositteli että joku pitäis koiraa lähdössä kiinni ja vasta sitten pääsis radalle kun on kunnolla vauhdissa. Lisäksi hän sanoi että Terinlainen koira vaatii minulta radalla välillä enemmän juoksemista, ei voi jäädä odotteleen tai omaa vauhtia hidasteleen.

Näitä neuvoja sitten toteuttelin äsken ja kyllä vaan tuli tulosta! Innolla odotan huomisia kisoja, toivottavasti saadaan hyvä vire päälle Hymy

Niin joo, viime tiistain treeneissä olin yksinään ja sainkin sitten yksityisopetusta Nauru Onneksi oli molemmat koirat mukana. Oli kyllä semmoset huutotreenit että oksat pois! Bella haukkui tauotta suu vaahdossa ja Terikin innostui äänteleen. Kateus on ehdottomasti paras kierrosten nostaja! Nauru