Tänä vuonna meni vappuaatto rauhallisesti, koska vapun päiväksi meillä oli tokokoe Lappeenrannassa. Ja ihan hyvä olikin näin. Kyllähän sitä ehtii ryypätä muulloinkin Nauru

Ihanainen Elina lähti meille seuraksi ja kuvaajaksi Hymy Iso KIITOS siitä Elinalle!

Tuomarina kokeissa oli Pernilla Tallberg. Tuomarina hän oli musta reilu, mutta tarkka. Alokasluokassa ei montaa kymppiä tullut yhdellekään koirakolle. Tai no luoksepäästävyydestä ja paikallamakuusta kylläkin, mutta ei sitten yksilöliikkeistä. Ykköstulokseen pisteet riitti 4 koirakolla ja mukana oli 9 koirakkoa. Sitä suuremmalla syyllä olen tyytyväinen meidän päivän suoritukseen! En nyt ihan onneissani, mutta tyytyväinen Hymy

Päivän pistesaldo siis:

ALO 165 pistettä (I-tulos, jeeee!!). Lisäksi tuolla sijoituksella oltiin KOLMANSIA! Hymy (voittajalla muistaakseni 172 pistettä)

1335897123_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tässäpä kokeen osasuoritukset arvosanoineen:

 

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 8

Seuraaminen kytkettynä 8,5

Seuraaminen taluttimetta 7,5

Maahanmeno 9

Seisominen 8

Estehyppy 7

Kokonaisvaikutus 9

 

Paikalla makaamisesta saatiin tänään vain 8 ja se on niiiiiiin mun vika Huuto Normaalisti sanon "valmis" kun kysytäänkö ovatko ohjaajat valmiita. Nyt en sanonut mitään eikä Bella sitten ollut YHTÄÄN kuulolla kun tuli maahanmeno-käsky. Se "heräsi" siihen käskyyn ja jouduin sitten toistamaan käskyn. Nätisti meni heti maahan kun käskyn kuuli.... heh heh..

Vähän tuli kyllä soimattua itseään tosta. Jännitys vaan kasvoi sitten yksilösuoritusta odottaessa. Ykköstulosta kun kuitenkin lähdettiin hakemaan ja siinä meni jo kuusi tärkeää pistettä. Pikkasen päässäni taktikoin kun viimeksi saatin 171 pistettä, niin vähän on varaa mennä huonomminkin, mutta että pisteet riittää vaikka ei muissa osa-alueissa parannettaisikaan.

Eikä sitten pahemmin parannettukaan. Tänään seuraaminen oli TOSI huonoa. Viimeksi jos koira jätätti, niin nyt se seilasi milloin edessä, milloin takana ja milloin kaukana sivulla. Mä vielä itsekin otin ne seuraamiset tosi huonosti. Mua kun siinä käskytettiin melkein päin seiniä käveleen, niin oli jotenkin epäuskottava olo. Napakkuus puuttui täysin omastakin tekemisestä. Käden tökkimistäkin oli vielä, vaikka olen pyrinnyt palkkaamaan oikealla kädellä. Seuraaminen ei meillä kyllä treeneissäkään ole kauhean hyvää.... ei auta kuin vain treenata tehokkaammin ja ehkäpä itse opiskella asian tiimoilta!

Myös jäävissä liikkeissä seuraaminen oli huonoa. Onnellinen olen kuitenkin kun liikkeet tuli suoritettua Hymy Treeneissäkin kun se on välillä niin ja näin, että mikä liike sieltä tulee Nauru

Luoksetulossa taisi lähteä piste pois loppuasennosta... tai en ihan tiedä mistä.

Estehyppy oli sitten ihan samanlainen kuin viimeksikin. Treeneissä varastaa ja kokeessa ei sit lähde kuin vasta tokalla käskyllä Nauru Nyt mä oli jo päättänyt etten sano "valmis" ettei vain sillä lähde. No mutta Bella ei sit ollut taaskaan ollenkaan kuulolla. Hypyn jälkeen PALJON liikkumista. Bella kyl pitää takajalat maassa, mutta steppaa niillä etutassuilla... Tämä liike onkin meillä kaikista kehnoin, ihme että onnistuu edes noin hyvin. Aika harvoin pääsen hyppyä treenaamaan, kun ei tokoestettä ole.

Kokonaisvaikutuksesta saatiin se yhdeksän ja siihen olenkin tyytyväinen Hymy Aika monella jäi se kasiin. Erityisesti mieltä lämmitti tuomarin suullinen palaute jonka mukaan hän tykkäsi meidän tekemisestä (vaikka tekemistä vielä on) Nauru Kiva pari kuulemma!

Ja onhan meillä koko suoritus videolla!!

Tässäpä linkki:

Bella tokokoe 1.5.2012

Saa antaa palautetta ja erityisesti vinkkejä jos niitä on! Eihän tuo mitään kaunista ole, eikä tuommoisilla suorituksilla ole mitään asiaa avoimeen luokkaan. Ei sillä että niitä liikkeitä olisimme vielä edes treenanneet Nauru Meillä nyt on kuitenkin jo kaksi I-tulosta alla ja seuraava koe 20.5.2012. Sieltä jos sattuisi tulemaan I-tulos, niin pakkohan tässä on luokkaa vaihtaa. Toivottavasti ehtisi kunnolla treenaamaan ja vaikka tuota hyppyä ja seuruuta hiomaan ennen koetta. Kolme viikkoa aikaa, se ei paljon ole se. Tahtois kuiteskin pikkasen edes paremmat pisteet... ettei ihan rimaa hipoen sitä TK1 saada.... niin tai sit ens kerralla tiputaan kovaa ja korkealta ja jää koko I-tulos saamatta! Nauru Tai siis ei tässä kovin korkeelta tarvi tippuu.... viisi pistettä...

Bellan tekeminen oli kuitenkin tosi kivaa Hymy Elinan mielestä olisi voinnut olla enemmän draivia koirassa. Se on varmasti totta, mutta Bellan tuntien sitä olisi voinnut olla vähemmänkin. Paikka kun oli aivan uusi Bellalle. Hienosti se kuitenkin pärjäsi, ei mitään arkailuja, vaan hihna tiukalla veti halliin. Vähän paikalla makuussa kuunteli katon ääniä, ei muuta. Ja hienosti pysyi vaikka viereinen koira lähti. Silloin kyllä alkoi mua jänskättää, etenkin kun vierestä lähtenyt koira vilkuili jo vähän Bellaan päin. Onneksi vieras koira keskittyi nuuskimaan hajuja maassa ja ohjaaja sai otettua koiran kiinni.

IHANA BELLA!

1335900008_img-d41d8cd98f00b204e9800998e