Tänään olimme Terin kanssa tutustumassa pelastuskoiratoimintaan! Homma vaikuttaa yhtä mielenkiintoiselta kuin kuvittelinkin.

Lähdin aamulla hieman aikaisemmin liikkeelle, koska ajattelin ennen pelastuskoira-harkkoja totuttaa Teriä kaupunkimenoon. Matkan varrella pysähdyttiin metikössä ja Teri sai juosta kunnolla ja niin se juoksikin. Menee muuten nyt koira taas melko kiltisti autoon, vaikka välissä oli pari kertaa jolloin sain taistella. Onneksi en silloin luovuttanut, vois muuten olla ongelma vieläkin päällä. Teri on kyllä ihan pihalla kaupunkiolosuhteissa :( Melkein surku käy... Veto oli taas päällä ja vähän väliä haluttiin vastaantulijoita tervehtiä. Edellä mainitut asiat eivät kuitenkaan olleet vaikein juttu. Suurin ongelma on se, että Teri on jotenkin peloissaan tai ehkä pikemmin hämillään, tai jotain vastaavaa. Voi olla ettei Terillä vaan ole tarpeeksi kokemusta. Kotona ja kotinurkilla koira on niin reipas ja rohkea! Yllättävän vaikeaa totuttaa "maalaiskoira" kaupunkielämään. Toisin päin ei varmasti kenelläkään ole ongelmia:) Pakko on alkaa kerta viikkoon käymään kaupungilla. Jos koira näin tottuisi ja ehkäpä joskus olisi mahdollista päästä läpi BH-koe, tai edes kuvitella siihen osallistumista (kaupunkiosuus tällä hetkellä aivan mahdotonta päästä läpi)! Tulevan koiruuden kanssa täytyy ihan pennusta asti käydä se kerta viikkoon kaupungilla. No uusi koiruushan voi olla luonteeltaan jotain ihan muuta kuin Teri ja oikea city-hullu!

Pelastuskoiraharjoituksissa Teri pääsi heti osallistumaan. Pääasiassahan koiralle homma on enemmän autossa odottelua (josta ei myöskään Terillä juuri kokemusta, oikea luonnonlapsi kun on). Hyvin Teri autossa oli, vain pari kertaa haukkui. Ensimmäiseksi mun tuli päättää käsky millä Teriä koulutetaan. Mä valitsin "etsi ukko". Harjoituksissa oli yksi toinen ensikertalainen meidän lisäksi, dogo argentino-pari. Meille ensikertalaisille tehtiin makkararinki. Teri oli aika arka alussa, ei uskaltanut makkaraa ottaa. Ohjaajan kehotuksesta rohkaisin vähän Teriä. Hetken päästä Terikin tajusi jutun. Mäkin olin vähän mokannut kun aamulla annoin Terille ruoan. Nälkäisenä olisi toiminut paremmin. Enhän mä nyt tollasia tajuu... ens kerralla sitten. Ohjaaja muutenkin totesi, että teri on hieman arka koira. Ja on kuulemma mulla aika vahva dominanssi koiraa kohtaa. Teri vähän pyytelikin mun lupaa makkararingissä. Kotioloissa vaan tuntuu ettei sitä dominassia ole...

No mutta toinen harjoitus meni meidän osalta paljon paremmin. Tarkoitus oli hieman ottaa maalimiehen etsimiseen tuntumaa. Lyhyesti sanottuna mä pidin Teristä kiinni kun maalimies meni näköetäisyydella kulman taakse piiloon. Teri oli ihan innolla mukana ja malttamattomana haukkui kuten aina kun me juostaan piiloon. Sanoivat että se on hyvä juttu. Sitä mä en tiedä mitä Teri teki kun löysi maalimiehen. Vähän varmaan taas arkaili... Enivei musta tosi hyvin ensikerraksi! Ei sentään juossut omille teille tai rusakkojen perään ;) Mäkin pääsin yhteen piiloon ja mut etsi todellinen konkarikoira. Varmasti lähden ensi lauantainakin kokeilemaan! Katsotaan jos sekin menee hyvin, niin liityn jäseneksi ja ruvetaan terin kanssa harjoittelmaan "tosissaan"!

Saatiin me vähän läksyjäkin. Oikeastaan tämä juttu kannattaisi kaikkien koirien omistajien tehdä. Eli olisi hyvä kirjoittaa paperille kaikki koiran kanssa käyttämät käskyt ja niiden merkitys (eli mitä koiran tulee tehdä/olla tekemättä käskyn kuultuaan). Jokaisen käskyn kohdalle saisi tulla vain yksi toiminta. Jos toimintoja on liikaa, täytyy vain keksiä uusia käskyjä! Suoraviivaista ja yksinkertaista. En vielä ole listaa aloittanut, mutta pian. Saatanpa jopa julkaista sen täällä. Kuulemma voisin myös opettaa Terin haukkumaan käskystä (ja tietysti lopettamaan), siitä vois kuulemma olla hyötyä. Katsellaan.

Tänään ei tullut Teristä kuvia. Julkaisen alla kuitenkin pari Terin pentukuvaa.

1205893.jpg

Näin ne sakemannimix-pennut leikkivät! Ja kun on leikitty, täytyy huilata. Alla pikku-Teri unessa.

1205898.jpg