No nyt ne alkoi!

Eli Terin kauan odotetut juoksut! Meikä on jo vuoden alusta lähtien odotellu, koska koiralla on juoksuaika. Edelliset oli lokakuussa. Aika lähellä puolivuotta väliä edellisistä. Monia juoksuja koira ei ehdikään enää kokea. Tarkoituksena olisi vuoden päästä leikata koira. Aattelin, että se olisi niin Terin kuin meikän kannalta helpompaa, kun ei kuitenkaan mitään pentusia haluta hankkia.

Eilen oltiin rauniotreeneissä ja olikin tosi kiva sää!! Teri meni viimeisenä, koska sillä on ne juoksut. Eipä sotketa muiden suorituksia mielenkiintoisilla hajuilla ;) Terpulla oli aika haastava harjoitus. Kolmesta maalimiehestä löydettiin kaksi ja toisen löytäminen oli tosi työlästä! Kaikki maalimiehet olivat valmiiksi piiloissa ja lähetin Terin siitä etsitään ilman mitään apuja. Tosi hienosti löysi ja ilmaisi ensimmäisen. Maalimies oli avopiilossa.

Sitten meikä tekikin virheen(?) Ensimmäisen maalimiehen löydyttyä meikän olisi pitänyt ottaa koira kiinni ja lähettää uudestaan käskyllä etsimään. Nyt Terpun piti jatkaa hommaa suoraan. Näytti koira olevan hiukka hukassa, ei oikee tiennyt mitä ja missä. Käskin sit muutaman kerran: "etsi ukko" ja lähtihän Teri aina etsimään. Se vaan ihan kauheesti tukeutui meikään ja yritti saada apuja. Mitäs siinä tekemään kun ei itsekään tiedä missä päin rataa mennään! No aikamme pyörittyä Teri sai jonkinlaisen hajun, mutta ei alkanut kunnolla ilmaisemaan. Ja syy oli varmasti siinä, koska maalimies oli umpipiilossa, eikä Teri sitä näin ollen nähnyt. Tähän asti kun Teri on aina maalimiehen hajun jälkeen myös nähnyt tämän. Kehuin sitten koiraa kovasti kun se vähänkin haukahti. Terpu vielä seisoi piilon luukun päällä ja sitä piti siinä hyppyyttää... Loppujen lopuksi saatiin maalimies näkyviin ja haukkuihan se Terinkin kunnolla. Sai sit koira makkaraa!

Ottaen huomioon harjoituksen vaikeusasteen, meni se tosi hyvin! Meikä ehkä vähän kusi hommassa... Olin kai jotenkin yllättynyt harjoituksen haastavuudesta. Nyt ainakin huomasi sen, että Teri tietää ihan oikeesti mitä radalla tehdään! Eli selvästi osaa jo etsiä ihmisen hajua. Jäätiin vielä lopuksi kiipeemään portaita. Se meni ihan odotetusti ;)Teri meni portaat ihan kivasti ylös, mitä nyt kerran hyppäsi kesken kiipeämisen parista metristä alas! Muuten ei oikein alaspäin uskallettu tulla... Ei Teri uskalla meidän vintiltäkään rappusia alas tulla. Onneksi nykyään ei oikein uskalla ylöskään mennä. Kerran oon jo nimittäin joutunut kantaa koiran alas...