Eilen oltiin Terin kanssa oikeen ammattilaisen koulutuksessa. Jouni Jyrkän ammatilliset saavutukset ja koirakokemukset herättivät sellaista kunnioitusta, että yritin imeä jokaikisen sanan hänen puheista itseeni. Meitä oli pieni porukka, alta kymmenen koiraa. Sää ei oikein suosinut... no mitäpä tuosta, onneksi oli sadevaatteet.

Hänen puheistaan päällimmäisenä jäi mieleen koiran moottori ja ero opetuksen ja koulutuksen välillä. Eli siis että koiralla tulee olla joku "moottori" joka saa se työskentelemään (lähinnä saalisvietti). Ilman tehokasta moottoria on ihan turha koiraa kouluttaa. Ja sitten hän korosti, sitä että tulee tehdä ero opetuksen ja koulutuksen välille. Alkuun koiralle on opetettava mitä halutaan ja vasta sitten voidaan kouluttaa. Uudet koiraharrastajat yleensä opettavat koiraa liikaa, kun taas vanhat konkarit helposti unohtavat opetuksen ja yrittävät vain kouluttaa.

Ruokailun jälkeen Jouni näytti koirallaan kuinka hän on koiria kouluttanut. Hänellä oli tosi vietikäs saksanpaimenkoiranarttu ja joka toimi niin upeasti. Koira tuntui nauttivan joka hetkestä! Lähinnä puhuttiin ilmaisusta/haukusta. Hän on opettanut koiransa turhauman kautta. Otettiin sitten jokainen koira vuorotellen ja katsottiin mitä niistä irti saa.

Terin kohdalla olen helpottunut. Teri kun ei leiki (siis ei leiki patukan kanssa) ja minä olen aina miettinyt, että mitä teen väärin. Olin helpottavaa kuulla ammattilaisen suusta ettei Terillä yksinkertaisesti ole saalisviettiä tai lähinnä se on se taistelutahto, joka Terillä on olematon. Hiukan se kaninkarvaa jahtasi ja repi, mutta ei sekään kauaa jaksanut kiinnostaa. Makkaralla me mennään. Jouni sanoi ettei makkaralla koiraa ikinä saa tosihommiin (tai sitä olisi aina pidettävä nälässä). Olen samaa mieltä, mutta katotaan nyt mihin asti Terin kanssa päästään.

Toi Terin olematon taistelutahto näkyy siinäkin ettei Teri oo koskaan tapellut muiden koirien kanssa. Siis onhan sen leikit aika rajuja (sakujen tyyliin puremistä ja painimista), mutta aina Teri on perääntynyt jos tilanne on liikaa kuumentunut. Hyvin tilanteen huomaa siskon mäykky-Lunan kanssa. Lunalla taistelutahtoa löytyy perkeleesti ja Terikin sille louskuttaa, mutta hyppii heti kauemmas kun Luna pakkaa päälle.

Jounin puheet auttavat paljon myös Bellan koulutuksessa. Bellalta kun sitä taistelutahtoa ja saalisviettiä löytyy ihan eri tavalla!  Nyt täytyy lähteä pihalle ja sitten suunnataan kohti match showta koirien kanssa! Terikin pääsee mukaan, kun mätsäristä suoraan mennään mummille äitienpäiväkahville.

Lämmintä ja aurinkoista ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE!!