Tänään oli kaikkien rotujen koiranäyttely Kouvolassa. Olin ilmoittanut Bellan tuonne, vuoden ainokaiseen näyttelyymme. Oikeastaan ilmoitin koiran paristakin syystä. Ensimmäisenä oli noi Bellan juoksujen ajoittuminen tähän ajankohtaan. Tiedossa kun oli ettei silloin ainakaan toko/vepekokeisiin voi mennä ja enhän minä nyt osaa kokonaista kuukautta olla vaan kotona laugh Toiseksi tässä ajankohdassa (elokuun loppu/juoksut) on jotain "taikaa". Nimittäin ensimmäisen sertin Bella sai aikanaan Heinolassa 15.8.2010. Toinen tuli sitten 21.8.2011 Heinolassa laugh Heinolaan meinasin mennä tänäkin vuonna (huomenna näyttely), mutta samaan aikaan on Haminassa agilitykisat, niin päätin sitten näinpäin ja osallistua Kouvolan näyttelyyn (ja kun on sopivasti lähelläkin).

Ja tiedättekö mitä?!? Kyllä tässä vaan on jotain TAIKAA!!

Bella nimittäin tänään Kouvolassa

 !!!!! AVO ERI AVK1 SA PN2 ja SERT !!!!!



Tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

Siis ihan  SUPERMAHTAVAA!yes

Narttuja ei ollut ollenkaan junior- eikä nuortenluokissa. Avoimessa luokassa Bellan kanssa oli yhteensä viisi koiraa. Bella sai laatuarvosanaksi ERInomaisen. Hieman kuulin tuomarin arvostelua ja mulle jäi jotenkin semmonen fiilis ettei siihen SAn (sertifikaatin arvoinen) ole mahdollisuuksia. Kilpailuluokassa meitä oli sitten neljä koiraa ja Bella olikin hienosti ensimmäinen! smiley Tuomarinsihteeri jakoi palkintosijat ja mä jo ihmettelin eikö kukaan saa sitä SAta... ihan lopuksi Tuomari kuitenkin huikkasi että "kolmelle SA!"

Bellan arvostelu:

"Vankkarakenteinen, hieman raskasrunkoinen narttu. Kaunispiirteinen pää. Tummat silmät. Hyvät korvat. Hyvä pigmentti. Hyvä kaula. Aavistuksen painunut selkä. Syvä, hieman pyöreähkö rintakehä. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvät käpälät. Tasapainoiset liikkeet."



Mä olin niiiiin happy jo tuosta SAsta. Nimittäin valioluokassa oli neljä narttua ja niistä ainoastaan yksi oli semmoinen joka voi ottaa sertin vastaan.... Kauhee raksutus pääkopassa.... Ja niinhän siinä sitten kävi että tämä koira ei SAta saannut ja jäi sitten pois paras narttu -kehästä.

Paras narttu -kehään astellessa Bellalla oli siis jo käytännössä serti taskussa. Mukana kun oli kolme valionarttua (ei voi ottaa vastaan sertiä) ja sitten ne kaksi avoimen luokan narttua, jotka Bella periaatteessa oli jo "voittanut". Ja niinhän siinä tosiaan kävi, että valioluokan narttu oli PN1 ja Bella PN2, kiilaten valio-Nemin eteen, Nemin ollen PN3 ja PN4 oli toinen niistä avoluokan koirista.

Nyt Bellalla on sitten kasassa Suomen Muotovalion arvoon vaadittavat sertit smiley Joku voisi sanoa että "Luonnetestiä vaille Muotovalio!!".... mutta musta toi olisi Bellan kohdalla naurettavaa, koska sehän on luonnetestattu. Nyt pitää kyllä vakavasti harkita ja punnita josko sitä Bellaa veisi vielä luonnetestiin.... Ainakin voisin katsella miten Bellan sterilointi vaikuttaa/ei vaikuta luonteeseen... Toisaalta se muotovalion titteli ei kauheasti meille lisäarvoa anna, etenkään kun koiraa ei jalostuksessa käytetä... Ehkäpä Bellan kasvattaja kuitenkin tykkäisi. Pitää katella... on tässä vielä pari vuotta aikaa wink Bellan parasta tässä on kuitenkin ajateltava, eipä nuo tittelit tuota koiraa hetkauta, mun mieliksihän niitä vaan metsästellään. Bella olis tyytyväinen ja onnellinen jos vaan saisi juosta pallon perässä, hakea keppiä vedestä ja välillä vetää unia kainalossa!
heart
Emäntä ehkä tykkäis jos sais sen FI MVA liittää nimen eteen.... cheeky