Tänään oli SE päivä! Eli Terin HAKUkoe. EIhän se läpi mennyt, mutta muuten todella hyvin! :)

Mä en muista koska viimeksi oisin jännittänyt yhtä sikana. Välillä ihan oikeesti otti sydämestä. Haun peruskokeeseen oli ilmoittautunut 4 koirakkoa, mutta yksi koirakko perui tulonsa. Meitä oli siis kolme, Teri, amerikanbuldoggi Roope ja lagotto romaglo Tara. Alkuunsa oli luoksepäästävyys. Siinä Teri vähän otti kierroksia ja rähjäsi sienikoiralle. Mä jo ehdin aatteleen, että tää on tässä... No mutta eipä tuo testaajaa haitannut (ja oikeestihan teri on TOSI kiltti, sillä vaan on tapana vähän pörhistellä kun ottaa suoraan autosta keskelle muita koiria).

Seuraaminen meni OK, mitä nyt koko ajan sain hidastaa koiran menoa eli kovasti olis omilleen lähten. Ainakin tuo osoitti koiran olevan hallinnassa (ei siis ollut mitään TOKO/PK-seuraamista). Paikalla olossa lähti HETI mun perään. Vein sitten uudelleen paikalle ja sitten se siinä tapitti kuin nakki. Taisin vaan alkuun olla vähän huolimaton.

Siinä sitten tein etsintäsuunnitelman (mitä en noudattanut) ja alueelle päästyä laskin koiran matkaan. Hetkessä Teri löysi ekan maalimiehen ja ilmaisi hyvin. Siitä sitten jatkettiin matkaa. Kauan kesti ennenkuin seuraava alkoi löytymään. Teri jäi hassusti kalliolle seisomaan ja ihmettelemään. Oli ihan super-lähellä etten antanut uudestaan "etsi ukko"-köskyä. Sitten rupesin aatteleen (osataan joskus) että josko se maalimies onkin tässä... ja kappas vaan kun otin muutaman askeleen niin siellähän se ukko näkyi! Aloin kiertää piiloa ja kyllä se Teri lopulta ilmaisi, jätön jälkeen.

Sittenhän se testaaja kertoi Terin jo todennäköisesti jättäneen kerran sen kolmannen (toisen) maalimiehen. Kehoitti kuitenkin jatkamaan kun aikaa oli jäljellä. Aikansa pyörittyä Teri ilmaisi vielä sen kolmannen maalimiehen (kylläkin TODELLA huonosti). Ja olihan Teri siellä käynnyt! Oli kuulemma pari kertaa naamasta nuollut ja sitten juonnut purosta vettä ja häipynyt. Minäkin olin kuulemma kutsunut koiraa juuri silloin kun se siellä piilolla oli.... Niin että näin. Kaksi jättöä ja hylsy.

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen tulokseen :) Olisin voinnut kuvitella paljon huonomminkin. Mehän ei kuitenkaan olla juurikaan hakua harjoiteltu. Tässä nyt vois pohtia mitä kaikkea tuli tehtyä väärin ja mitä jatkossa tekisi toisin... Ja niin mä teenkin! En vaan jaksa tänne miljoonaa sivua (ja niin monta varmana tulee) aiheeseen liittyen kirjoittaa. Hyvällä mielellä jatketaan harjoittelua ja tähdätään syyskuun kokeeseen. Sitä ennen mennään toukokuussa rauniokokeeseen.

Ihana koira mulla, rakas Teri :)

1240679553_img-d41d8cd98f00b204e9800998e