Lauantaina oli meillä Bellan kanssa luonnetesti Tuusulassa. Ja kuten otsikko kertoo, niin koko testi meni aivan pieleenOtsan rypistys Kaikki oli vielä hyvin kun saavuimme testipaikalle. Jotain sitten kävi sen reilun tunnin aikana, jonka Bella odotteli autossa.... Koskaan en saa tietää mitä kävi ja muutti koiran mielen... Ja sitten kun otin Bellan autosta,  niin se oli aivan kuin eri koira. Selkeesti jo paineistunut ja oikeasti halusi vain pois Itku

Eihän siitä sitten mitään tullut. EI TODELLAKAAN Bellan päivä.

Lopputuloksena oli HYLKÄYS, sillä Bella sai -41 pistettä.

Alla pisteet osa-alueittain:

 

TOIMINTAKYKY   - 1 pieni

TERÄVYYS    + 1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

PUOLUSTUSHALU  - 1 haluton

TAISTELUHALU   - 2 riittämätön

HERMORAKENNE   - 1 vähän hermostunut

TEMPERAMENTTI   + 1 erittäin vilkas

KOVUUS   - 2 pehmeä

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS   + 2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen

LAUKAUSPELOTTOMUUS   ++ laukauskokematon

LOPPUPISTEET: - 41

HYLÄTTY

 

Testaajana luonnetestissä toimivat Jorma Lankinen ja Sirkka Lempinen. Suullisen palautteen meille antoi Jorma Lankinen. Heti alkuunsa hän sanoikin, että Bellan tapauksessa on mahdotonta arvostella koiran todellista luonnetta, sillä koira oli jo kentälle tultaessa epänormaalissa tilassa. Hyvää oli kuulemma se, että koira ei testin aikana paineistunut lähtötilannetta enempää ja testi voitiin suorittaa loppuun Hymy (mm. yksi shiba joutui keskeyttämään, koska se ei palautunut kelkkaosiosta...)

Kaiken kaikkiaan Lankisen Jorma kannusti osallistumaan uudelleen luonnetestiin myöhemmin. Ja vinkkinä hän käski huolehtimaan, että seuraavan kerran koira on sopivassa, normaalissa, mielentilassa testin alkaessa. Eli paras sitten saapua paikalle aivan viime tingassa ja suoraan vaan kentälle!!

Uudestaanhan me ollaan menossa koska tuo testi EI todellakaan kerro Bellan oikeasta luonteesta!!

Paras esimerkki siitä että Bella ei todellakaan ollut oma itsensä on se, että Bella ei leikkinyt EDES minun kanssa!! Ja kaikkihan jotka Bellan tuntee, tietää että se tosi kova leikkimään, taisteleen ja repimään, eikä todellakaan luovuta omia juttuja ilman taistelua! Eli tuo - 2 taisteluhalusta on ihan totuudenvastainen.

Positiivista testissä oli ampuminen. Sitä jännitin etukäteen ja Bella sitten meni ja saikin arvosteluksi ++ eli laukaskokematon Hymy Eli alunperin luonnetestin "epävarmin" osio meni nappiin ja kaikki muuten selvät jutut ihan pyllylleen.

Luonnetestiin mennään uudelleen ensi kesänä. Samalla siirtyy Bellan pentusuunnitelmat Otsan rypistys Tuosta luonnetestistä kun menee kuitenkin viralliset tulokset kennelliittoon, eikä siinä auta vaikka minä tiedän tuloksen olevan aivan totuudenvastainen! Katsellaan niitä pentuja sitten uudelleen ensi kesänä, kun ensin olemme Bellan kanssa hakeneet sen ansaitseman HUIPPUtuloksen luonnetestistä!!

Nyt sitten keskitytään Bellan kanssa VEPEilemään, syksyn aikana toivottavasti saadaan BH-koe suoritettua ja talvella päästäisiin agilityn alkeiskurssille! Hymy Myös näyttelyissä käydään tietenkin tuota missiä näyttämässä!

Kyllä minä vaan Bellaa rakastan ja ihan huippukoira minulle!

1280163859_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1280163639_img-d41d8cd98f00b204e9800998e