Viime kerrasta onkin jo vierähtänyt aikaa!! Kaikenlaista ollaan touhuttu, valitettavasti iltasin on vaan ollut niin vähän energiaa jäljellä, ettei tänne ole jaksanut kirjoitella Otsan rypistys

Olen VIHDOINKIN saanut kameran! Nyt vaan pitäisi muistaa kantaa vekotinta mukana ja jopa käyttää sitä, jotta saataisiin kuvia tänne Hymy Pikku hiljaa... Kahden päivän päästä mulla alkaa LOMAAAA ja sitten on enempii aikaa (ainakin toivottavasti)

Terin kanssa ollaan pari kertaa oltu AGILITYssä! Ekalla kerralla otettiin hyppyjä ja putkea. Tosi kivasti meillä meni, noi kun ovat ihan tuttuja juttuja Hymy Tokalla kerralla päästiin sitten myös puomille ja kepeille!! Puomi meni vanhaan tapaan vauhdilla. Oma ohjaus vaan tökki pahemman kerran!! Meillä tuo AGI onkin siinä vaiheessa, että se on minä OHJAAJA, joka sitä treenii ja ohjeistusta kaipaa Nauru Keppejä harjoiteltiin semmoisella kujalla, jossa on keppejä kahdessa rivissä ja sitten kujaa pikku hiljaa kavennetaan ja lopulta koira joutuu pujottelemaan kepit. Me vaan mentiin Terin kanssa suoraan kepeille kun se ne osaa. Ja TOSI hienosti menikin! Olin itse (sekä myös meidän kouluttaja) aika yllättynyt hienosta pujottelelusta Hymy Mun ohjaustapa on vaan alusta asti ollut huono, ja nyt oon sitten vaan edessä hidastamassa koiraa... Otsan rypistys Mut enköhän mä tohon jotaa keksi!! Huomenna jälleen agia, katellaan sitten mitä uutta tulee!

Myös Bellan kanssa ollaan treenattu! Kaksi VEPEtreeniä jo takana päin! Ensimmäisellä kerralla meillä oli ihana aurinko ja lämpö. Tänään sitten satoi lähes koko ajan ja tuuli ja oli kylmä Otsan rypistys Mutta kyllä vaan tuossa on Bellalle laji! Jos vaan saan sille sen viennin opetettua. Siitä kun ei tule yhtään mitään tällä hetkellä... Kun sais koiran ees tuomaan mulle!! Tänään otettiin veneen haku 30 metristä. Eikä tehnyt heikkoakaan! Semmosella innolla lähti tyttö uimaan. Ihana! Veneestä hyppykin meni mahtavasti! Lähinnä sen takia, että koira pysy veneessä pitämättä! Tai oli siellä kaveri mukana, mutta ei kuulemma pitänyt kuin nimellisesti kiinni yhdellä sormella. Matkahan ei nyt ollut päätä huimaava... noin 15 metriä, mut enivei, muruseni Bella! Hymy

Mitäpä muuta sitten?

Bella käväisi siellä Haminan KV-näyttelyssä, josta tuliaisena oli ERI-arvosana AVOluokassa. Serti- ja varaSerti meni Riikalle, Nemille ja Jadelle! HYvä tytöt! Tosi kivasti Bella esiintyi! Juoksu nyt oli vähän perässä vetämistä, mutta muuten kivasti Hymy Tarkemman arvostelun voi lukea BELLA NÄYTTELYT sivulta. Bella myös mitattiin, 62(,5)cm eli aika amatzoni toi mun tyttö on! Nauru Ei kuulemma voi mitenkään rutistaa siihen 61 cm, joka on narttujen yläraja. Onneksi lievä säkäkorkeuden ylitys ei ole hylkäävä virhe, jos koira on muuten oikean tyyppinen (kuten Bella on Hymy)

Vihdoinkin koirat sai myös suojaa punkeilta, EXPOTtia niskaan ja hännän tyveen! Toivottavasti on tehokasta. Mähän en noista mitään tiedä kun ei ennen olla tarvittu. Bellalle hoito pitää uusia kolmen viikon välein, kun se ui niin kauheasti. Terin kohdalla uusin hoidon noin neljän viikon välein. Harmillisen monta punkkia ehdin jo ennen aineen laittoa koirista löytään Otsan rypistys Ja vielä useamman  nappasin kiinni suoraan koirien turkilta! Perkeleen pirulaiset! Huuto

Teri on viihtyn kaiken ajan parvekkeella. Ei sitä täällä sisällä näy laisinkaan, jos vaan partsin ovi on auki. Siellä se on nytkin Nauru olkoot vaan kun kerran viihtyy. Töiden ajaksi oon ottanut sisälle, ettei vaan sitten turhaa louskuta.

Bellan silmät on nykyään PALJON paremmat ja harvoin vuotavat! Värjäymää on vielä jäljellä, mutta eiköhän se siitä. Pistän pääni likoon että se on ainakin vehnälle allerginen. Sen lisäksi saattaa olla, että sillä on muuten herkät silmät. Mä oon vissiin samasta aiheesta paasannut jo tarpeeksi aikasemmin eli ollaan nyt hiljaa kunnes saadaan uutta "fakta"tietoa!

Valitettavasti mahat kummallakaan ei ole hyvässä kunnossa... Otsan rypistys Maanataina sain korjata paskaa sisältä... samoin tänään, keskiviikkona. Ei ne mun mielestä ole saanneet mitään erikoista syötävää. Aamulla Bellallakin oli maha aivan ok, mutta iltapäivällä ihan kuralla Otsan rypistys Näinköhän täällä meidän "huudeilla" liikkuu paskatauteja.... Ainakin päätin ettei tuolla koirapuistossa enää vierailla! Jos siellä vaikka jotain tautia olisi... Koirapuisto on vaan siitä ollut kiva, kun olen toisen kanssa voinnut treenata viereisellä kentällä, toisen odottaessa puiston puolella. Koskaanhan en sinne mene jos siellä on muita koiria. En mä ainakaan uskalla ventovieraisiin ihmisiin ja heidän koiriinsa luottaa. Pitää kai vielä jonkin aikaa seurailla tilannetta ja sitten hakeutua eläinlääkäriin. Onhan se nimittäin aika omituista miten noilla toi ruikuli ja normi vaihtelee viikoittain. Tai sit meillä kaikilla kolmella tytsillä vaan on aikamoiset stressimahat!! Mitäköhän se lekuri pystyis tutkii? Siis onko kellää kokemusta/tietoa ripuloivista koirista, jotka ovat saaneet diagnoosin ja hoidon vaivaan? ja mikä milloinkin on ollut kyseessä? Kertokaa PLIIS jos tiedätte! Mua nimittäin todella vaivaa asia... nyt oon antanu koirille niiden ripuloidessa Aptus digestion Attapectin-tabletteja, jotka ovat kivennäistabletteja koirien akuuttiin ripuliin. Ja jotenkin toi juttu GIARDIASTA uusimmassa Koiramme-lehdessä on saannut mut ihan vainoharhaiseksi. Täällä meidän asuinalueella kun on ihan kauheesti koiria ja jotenkin tuntuu ettei kaikista ehkä pidetä ihan parasta huolta.... Bella itsekin on tuontikoira ja sillähän oli suolinkaisia kun se pentuna tuli Suomeen. Muistaakseni neljän(!) matokuurin jälkeen päästiin niistä eroon. Kyllä mä nyt tätä kirjoittaessa alan kallistuu sille puolelle, että soitto eläinlääkärille on paikallaan! Vähän jos tiedustelis mitä mahdollisesti vois olla.... Palaan asiaan asian tiimoilta. Toivotaan vaan että mahat pysyis kunnossa...

Bellan MDR1-testin tulokset tulivat Saksasta. Ja valitettavasti täytyy todeta että Bella oli -/- (M/M). Tämä tarkoittaa että Bellalta löytyy mutaatio, joka aiheuttaa yliherkkyyttä tietyille lääkeaineille ja Bella myös periyttää sen jälkeläisilleen. Alun perin tämä lääkeaineyliherkkyys löydettiin collieilta. MDRI-1-testin suorittamista suositellaan kaikille paimensukuisille koirille, etenkin niille joiden perimästä löytyy collieta. Kyseinen lääkeaineyliherkkyys ei aiheuta muuten ongelmia, mutta se on huomiotava määrättäessä koiralle lääkkeitä/hoitoa. Yliherkkyyden takia kaikki hoitomuodot eivät ole mahdollisia, sillä ne saattavat aiheuttaa vakavia sivuoireita tai johtaa jopa kuolemaan. Kyse on kuitenkin harvoin käytetyistä lääkkeistä. Ja onnellisessa asemassa ovat ne koirat jotka ovat tutkittu, vaikkakin todettu yliherkkyys. Huomattavasti vaarallisempaa on lääkitä koiraa, jolla ei tuloksia testistä ja näin ollen ei voi tietää onko yliherkkyttä vai ei!

Tämmöstä tänään.... Lauantaina ainakin mennään mätsäriin Hymy Teriä yritän tässä joku päivä saada exälle hoitoon, niin saan viettää laatuaikaa Bellan kanssa! Ainakin kesäkuun ekaksi viikonlopuksi tytöt pääsee maalle, kun meikä lähtee kattoo Gunnareita Helsinkiin!