Tänään oli kiva päivä! Päästiin kokeilemaan jälkiharrastusta valkkariporukalla. Siitähän olen Bellalle kaavaillut omaa lajia. Ja arvatkaas mitä? Hyvinkin mahdollista, että siitä Bellalle laji tulee Hymy

Oon mä joskus Terille makkara- ja verijälkeä tehnyt. Multa vaan loppui se into siihen kun Terpulla oli intoa, vähän liiankin kanssa... Eipä se kovin mielekkäältä tuntunut kun koira pyyhälsi menemään, mitään tajuamatta mistään jäljistä Kieli ulkona Tässä on muuten linkki yhteen jälkiharjoitukseen yli vuoden takaa. Niin että siihen se into multa loppui.

Mutta tänään kaikki meni niin paljon paremmin! Hymy Ehkäpä tämä meidän harjoitus ei mennyt ihan oppikirjan mukaan, mutta hyvin toimi meille. Meillä oli siis VERIjälki. Mulla kun sattui olemaan verta pakkasessa ja Minnalla jauhelihaa. Tehtiin kaksi suoraa jälkeä, noin 20 metriä (olen TOSI huono arvioimaan pituutta, lyhyitä kuitenkin). Ensimmäinen oli sulassa maassa ja toinen lumenpäällä (kun ei sulaa maata enempää ollut).

Samat jäljet ajettiin kaikilla koirilla, mutta toinen käänteisessä järjestyksessä. Meitä oli Riikka Nemin ja Jaden kansssa, Minna Napsun ja Jalon kanssa ja tietenkin minä Bellan ja Terin kanssa. Mulla oli mukana valjaat ja liina, joita sitten vuoronperään puettiin koirille.

Hienosti Bellakin tajusi homman. Toiselle jäljelle oli lähtemässä jo ihan asenteella! Cool Täytyy alkaa kotonakin harjoittelemaan. Ja josko jonnekin pääsisi PK-jälkeen tutustumaan... Siellä kun on niitä keppejä yms merkattavaa (joista en vielä tiedä hönkäsen pöläystäkään). Bella eteni ihanan rauhallisesti ja tosiaankin jäljellä.

Ja sitten oli Teri. Se monku kun valjaita puettiin ja oli ihan liekeissä. Luulin jo sen ilmavainulla pyyhältävän jauhelihan luokse. Mutta, mutta yllättävän hienosti meni sekin Hymy Erityisen innostunut olin Jaden työskentelystä. Se kun on yleensä semmonen durasellpupu, joka käy kovilla kieroksilla intoa puhkuen. Todella hienosti keskittyi kuitenkin jälkeen. Sanoinkin Riikalle että tässä vois olla Jadelle hyvä, rauhoittava harrastus.

Innolla odottelen jo seuraavaa kertaa! Pitää kai odotella lumien sulamista. Ehkäpä jo pääsiäisenä vois jossain treenata... Lopuksi annettiin kaikkien koirien juosta vapaana. Siinä oli sitten seitsemän koiraa, kuusi narttua ja yksi uros, viisi valkkaria ja kaksi enemmän sekä vähemmän sakemannia. Hienosti tulivat toimeen! Pientä sanomista oli alussa Terin ja Napsun välillä (eivät koskaan ole toisista tykänneet), mutta pian jo ymmärsivät pysyä poissa toistensa tieltä. Toi oli muuten ensimmäinen kerta kun Bella ja Teri ovat noin monen koiran kanssa. Ja joku voi sitten täällä arvostella ja kysellä miksi annetaan noin monen koiran (eri lauman) yhdessä touhuta. Sanonpa siihen vain, että me kyllä omat koiramme tunnemme. Alla pari kuvaa koirista. Eihän noista parempia ehtinyt saamaan.

Alla olevassa kuvassa Bella, Jalo ja Jade (tai Nemi)

1238612994_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1238613148_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alla olevassa kuvassa näkyy Teri alalaidassa ja Moona poistumassa kuvasta. Valkoiset ovat Jade ja Nemi.

1238613205_img-d41d8cd98f00b204e9800998e