Lähdettiin tänään tyttöjen kanssa Kotkan Koiraystäväin Seuran koirakouluun. Bellan kanssa oltiin siinä alkavien ryhmässä, joka tänään oli aivan oikea paikka meille!!! Siis alku meni ihan plörinäksi.... Bella ei yhtään jaksan keskittyä ja oli vaan tuhat lasissa koko ajan menossa. Hitto vie kun meinas vielä syödä mun sormetkin makupaloja annettaessa! Kaikista suurin ongelma meillä on ollut tuo seuraaminen. Bella kun lähtee heti vauhdilla eteenpäin, eikö tod seuraa tossa vasemman jalan vieressä. katsekontakti ehkä pysyy koko ajan, eli hyvä ettei koira melkein niskojaan taita.... Meillä seuraaminen menee hyvin, ehkä noin kolme askelta. Pidemmissä seuraamisissa alkaa helposti edistää niin paljon, että koko idea seuraamisesta menee vesille.... "huokaus" Mitäköhän sitä keksis?!?

Paikalla makuu sujuu vuorostaan tosi mainiosti Hymy Jotenkin tuntuu, että ihmisillä nämä ongelmat ovat yleensä toisin päin!! Toivottavasti saataisiin pian jotain oppia tuohon. Kovasti olisi tarkoitus Bellan kanssa osallistua virallisiin TOKOkisoihin. Siis sitten joskus, jos vaan ikinä saan ekaksi itse opittua noi asiat ennenkuin Bellalle voin alkaa opettaa. Seuraaminen kun on kuitenkin kaiken A ja O.

Oli muuten aika hauska huomata miten innoissaan Bella oli tutuista! Eli koirakoulussa oli mukana myös Riikka ja Nemi. Bella alkoi heti vetää Riikkaa ja Nemiä kohti kun ne sieltä pongasi. Ja samalla tavoin Nemikin näytti olevan innoissaan Bellan kohtaamisesta! Aika jännä sinänsä kun ei nuo koirat varsinaisesti "kavereita" ole. kai siinä koiratkin sitten laumaantuu sen verran, kun harvase päivä treffataan milloin missäkin koirajutussa Hymy

Terin kanssa vuorostaan oli oikein mukavat treenit Hymy On se vaan niin jännä miten nätisti Teri tuolla koulussa (kaikissa koiratapahtumissa) on. Lenkillä sitten saatetaan rähjätä, jos "rouva Alikersantti" (eli minä) on unohtanut pitää kuria. Kait sitten tuolla koirakoulussa on itsekin koko ajan niin valppaana, että huomaa vähaisetkin tuijotukset ja ehtii kieltää ajoissa.

Kyllä mä vakaasti uskon että Terin kanssa päästään sinne agilityyn, tai että ainakaan tuo tottisosuus ei pitäisi tuottaa ongelmia! Tietysti Terillä on tuota "roturasitetta" (eiköhän aika moni allekirjoita että saksanpaimenkoira ei ole ehkä kaikista "sosiaalisin" rotu). Mutta ei Terikään välitä muita tuijotella kun vaihtoehtona on AGILITY! Siitä se niin tykkää! Hymy