Kirjotellaan tänne nyt pikaisesti kun pitää lenkillekin ehtiä ennen töitä. Viime viikolla oli niin kiire, että huh. Ylitöitäkin tuli tehtyä yhteensä yhden työpäivän verran. Koirat siis jäivät pakosti vähemmälle huomiolle.... Toivottavasti tällä viikolla meno rauhoittuu.

Lauantaina kuitenkin ehdittiin raunioradalle. Treenasin molempien koirien kanssa. Bellan kanssa otettiin peräänajona kaksi maalimiestä. Se meni kyllä niiiin paljon paremmin kuin oletin. Bella jopa pysyi maalimiesten luona ja haukkui!!! Mäkun luulin että se jättää maalimiehet ihan kokonaan eikä muutenkaan tajua mitä touhutaan. Tosi hyvä mieli jäi tuosta harjoituksesta. Samanlaista vaan lisää ja tehdään niistä maalimiehistä ensin tosi kivoja Bellan mielestä ja sitten vasta oikeeta etsintää.

Terin kanssa halusin yhden maalimiehen metsään, itse radan ulkopuolelle. Ensimmäinen löytyikin sieltä metsästä ja hyvin nopeasti sitten toinen radalta, putkesta. Tosi hienosti Teri löytää... Ongelmana on vaan se että sillä on niiiiin paljon vauhtia. Eli se juoksee ihan omiaan hajun perässä. Aika vaikeeta tehdä mitään etsintäsuunnitelmaa. Ja mistäs sitten teidän onko se joka paikassa käynnyt? Tuolla radalla toi Terin tyyli vielä onnistuu, kun on pieni alue. Ja ainahan Teri on löytänyt... mutta, mutta olisi se kiva että hiukan sitä koiraa voisi ohjailla jo alusta asti. En kuitenkaan haluaisi liikaa koiran työskentelyä häiritä. Täytyyhän siihen koiraan sen verran luottaa ettei pakota jossain ihan väärässä paikassa pyörimään jos kerran hajua ei ole eikä tule.

Aattelinkin että pitäisikö Terin kanssa ottaa vaikeampia piiloja. Sillein ettei se heti ensiryntäilyllä löydä maalimiehiä ja sitten sais (ehkä) sitä ohjattavuutta kun aluetta käydään "uudelleen". Meidän seura järjestää rauniokokeen toukokuussa ja aattelin siihen osallistua. Mehän oltais jo viime vuonna osallistuttu, mutta se koe peruttiin.... toivottavasti tätä ei.